גדי שלסקי – דברים שרשמתי לעצמי

הקרב על התודעה הוא הקרב על החיים

פרקליטות המדינה ומערכת המשפט ממשיכות במסע התמיכה והסיוע לאויבי מדינת ישראל, ואתמול (30 באוקטובר 2024) החל משפטו של חבר הכנסת לשעבר ד”ר מיכאל בן ארי, שמואשם על ידי מדינת ישראל בהסתה לגזענות ולאלימות, וזאת בשל ביטויים נוקבים וצודקים, שהוא השמיע ומשמיע כנגד ארגוני הטרור, תומכי הטרור והתרבות הרצחנית של שכנינו הערבים.

ד”ר מיכאל בן ארי, הוא היסטוריון, חוקר, מרצה באקדמיה, מורה לספרות ולתנ”ך, ופעיל פוליטי במחנה הלאומי. בשנת 2009 נבחר בן ארי לכנסת ה-18, מטעם סיעת האיחוד הלאומי, והיה חבר בוועדת חוקה, חוק ומשפט, חבר בוועדה משותפת להצעת חוק סדרי השלטון והמשפט, ויושב ראש השדולה למען נפגעי תופעת המסתננים הבלתי חוקיים.

לקראת הבחירות לכנסת ה-21 שובץ בן ארי במקום החמישי ברשימת איחוד מפלגות הימין. קבוצה של ארגוני שמאל רדיקליים, ובראשם המרכז הרפורמי לדת ומדינה, הגישו לוועדת הבחירות המרכזית בקשה לפסילתו של בן ארי, בטענה שמשנתו גזענית. על אף שהיועץ המשפטי לממשלה דאז, אביחי מנדלבליט, תמך בבקשת הפסילה של בן-ארי, וועדת הבחירות דחתה את בקשת הפסילה

ד"ר מיכאל בן ארי

בעקבות דחיית בקשת הפסילה, הגיש המרכז הרפורמי לדת ומדינה ערעור לבית המשפט העליון, ובית המשפט העליון החליט לפסול את מועמדותו של בן ארי בנימוק, שיש במעשיו ובהתבטאויותיו משום הסתה לגזענות כמטרה דומיננטית ומרכזית של משנתו. באותו מעמד אישר בית המשפט העליון את התמודדות רע”מ-בל”ד, חד”ש-תע”ל, ועופר כסיף, שנפסל על-ידי וועדת הבחירות בשל תמיכתו בטרור ופעילותו נגד מדינת ישראל.

בעקבות פסילת המועמדות של בן ארי, ולחץ אדיר שהפעילו ארגוני שמאל, פתחה הפרקליטות בחקירה נגד בן ארי, שבסופה הגישה נגדו כתב אישום בגין הסתה לגזענות. אתמול, 30 באוקטובר 2024, נפתח המשפט בבית משפט השלום בכפר-סבא בהקראת כתב האישום.

בין הראיות המוצגות בכתב האישום היא תגובתו של בן ארי לפוסט, שפרסמה בלוגרית ממזרח ירושלים לאחר פיגוע שבו נרצחו 5 ישראלים. הבלוגרית כתבה שהדבר הכי מתוק לאחר הפיגוע הרצחני הוא שהצעירים במזרח ירושלים צופרים במכוניות כביטוי לשמחה. תגובתו של בן ארי הייתה – אומה רצחנית – ועל פי כתב האישום, האמירה אומה רצחנית, היא הסתה לגזענות ולאלימות.

האמירות שהאומה הערבית היא אומה רצחנית, ושהתרבות הערבית מבוססת על רצח ואלימות, אינן ביטוי לגזענות, ואינן הסתה לאלימות. האמירות הללו נכונות, אין בהן ביטוי לעליונות של גזע מסוים אלא ביטוי לשוני התרבותי בין התרבות היהודית לתרבות הערבית, ובעיקר אזהרה חמורה מפני מה שצפוי לנו היהודים אם לא נתבונן בעיניים פקוחות אל מציאות הנצבת בפנינו, נפעל להגן על עצמינו ונתכונן ליום פקודה.

לאחרונה סיימתי לקרוא את ספרו של יעקב סבג זכרונות אבו יוסוף, ואת ספרו של צבי יחזקאלי אמרתי לכם זה ג’יהאד. שני הספרים מציגים תמונה מדויקת ומפורטת של החברה הפלסטינית, כל ספר מזווית ראייה אחרת. יעקב סבג ששירת למעלה מעשרים שנים כקצין במנהל האזרחי ובמתאם הפעולות בשטחים, וצבי יחזקאלי, ששימש ככתב לענייני ערבים בגלי צה”ל ובערוץ 10, מתארים חברה אלימה עם תרבות רצחנית המבוססת על שקר וכוח.

מעשי רצח, התעללות אכזרית ביריבים, אונס, ניצול מיני ושחיתות הם דבר שבשגרה בחיי הפלסטינים. כולנו הזדעזענו מהזוועות שהפלסטינים עשו בתושבי עוטף עזה ב-7 באוקטובר. אלא שמעשים אלו, זוועתיים ככל שהיו, הם כעין וכאפס למעשי הזוועה האכזריים שהפלסטינים עושים אלו באלו כעניין שבשגרה.

אלא שאצלנו בישראל התקשורת, מובילי הדעה, ובעלי העניין הכלכלי דואגים להסתיר את התרבות הרצחנית והאלימה הזו, מייצרים אשליות ושקרים על שאיפות לשלום, וסותמים פיות בתוקפנות משפטית, כאשר אנשים הגונים ואמיצים כמו ד”ר מיכאל בן ארי מציגים לציבור בישראל תמונה אמיתית של שכנינו.

למערכת המשפט ובעיקר לפרקליטות ולפרקליטות הצבאית יש אחריות גדולה למה שקרה ב-7 באוקטובר, ולתפיסת העולם השגויה שהובילה לשאננות, לרפיון ולאובדן ההרתעה, שאפשרו את ההתקפה המפתיעה של הרוצחים מעזה. התערבות המערכת המשפטית בשיקול הדעת המבצעי, בנהלי פתיחה באש ובהתנהלות הדרג הלוחם אל מול פני האויב, החלישו את כוחה הצבאי של ישראל, פגעו בכוח ההרתעה, וממשיכים עד היום לכרסם בנחישות הלחימה וברוח הקרב.

לאחרונה יצא לאור ספרו של ד”ר מיכאל בן ארי חזון ופגיון, שלוקח את הקורא אל מסע מטלטל להכרת האסלאם, ערכיו ושיטותיו. הספר מתאר את האנטישמיות הארסית, חדוות המוות והדם, ההתנהלות המתעתעת מול העולם המערבי השבוי בעיוורון רצוני, והחתירה המתמדת והשיטתית להשליט את האסלאם על העולם כולו, באמצעות החרב ונהרות של דם.

בספר סקירה היסטורית של האסלאם מראשיתו ועד זוועות טבח 7 באוקטובר, בירור מונחים, שרטוט מפורט של הקוד התפעולי של האחים המוסלמים וזרועותיהם וניפוץ בדותות אסלאמיות. הספר, כפי שמתאר אותו המחבר, מיועד למי שמכבד את אויביו ומבקש ללמוד אותם. לאנשי מודיעין ואקדמיה, למובילי דעה וממשל, למורים ולמבקשי דעת, ולכל מי שמבין, שאם לא נדע את האויב – נובס ללא קרב.

בהקשר זה, אומר ד”ר בן ארי, הקרב על התודעה הוא הקרב על החיים. אני מאוד מתחבר לאמירה הזו, ובשנים האחרונות אני מקדיש זמן לקריאת ספרים להכרות עם התרבות, המסורת, הדת, וההיסטוריה של שכנינו הערבים והאסלם. בין הספרים שקראתי ומצאתי אותם כחשובים ומועילים להבנת והכרת הסביבה שבה אנו חיים, אציין כמה:

  • מאז ומקדם ספרה של גיואן פיטרס
  • להבין את הסכסוך המוסלמי-יהודי ספרו של יהודה ימיני
  • טרור אל אקצה מעלילה לדם ספרו של נדב שרגאי
  • המופתי והיהודים ספרו של אדי כהן

במזרח התיכון, בשכונה שבה אנו גרים, השכן הוא גם האויב, ואם לא נכיר אותו לעומק, הוא יהפוך לאויב אלים ורצחני, כפי שקרה ב-7 באוקטובר. לכן, הכרת שכנינו, תרבותם, שפתם, דתם, ההיסטוריה שלהם, המסורת ואורח חייהם היא חלק הכרחי וחשוב ביכולת שלנו כעם וכאומה להמשיך לחיות בשלום ובביטחון בארץ אבותינו.